Italové mají skvělé řešení, jak zadarmo obohatit vozový park policie

Ferrari 458 Italia se stalo zadarmo novou posilou policie v Miláně | foto: facebook

Asi nejbohatším vozovým parkem disponuje Saudská Arábie, v němž najdeme auta typu Bugatti Veyron nebo Mercedes-AMG GT. Italští policisté z Milána však arabským kolegům začali šlapat na paty.

Ačkoliv například policie v Římě používá Lamborghini Huracán, ve městě Miláno si pořídili Ferrari 458 Spider. Jeho příběh je však víc než zajímavý. Konkrétní kousek totiž byl v září roku 2015 zabaven mafii. Tamní zákony pak policejním složkám dovolují, aby zabavené vozy byly převedeny do jejich vlastnictví.

Defacto se vlastně jedná o bezplatné nabytí majetku, a to bez toho, aniž by někdo vynaložil jediné euro v rámci koupě. Na druhou stranou se jedná o nezákonnou činnost, z nichž získané prostředky nelze zločincům jen tak nechat. Místo sešrotování vozu tak raději Italové zvolili cestu menšího zla.

Ferrari 458 Italia se stalo zadarmo novou posilou policie v Miláně | foto: facebook

Poplatek za registraci vozu činil 57 Eur a při servisu vozu byly výměněny brzdy. Vůz pak dostal dodatečně specifický polep, LED světla v rámci majáků a bezpečnostní oblouky za přední sedadla. Auto bude určeno na akce, kde bude vzdělávat mladé lidi a poučovat je o tom, že krádeže a zločiny se nevyplácí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy