Peugeot ukázal omlazenou 308. Změny zasáhly hlavně příď

Peugeot 308 prošel faceliftem | foto: facebook

Jelikož je druhá generace Peugeotu 308 na trhu již 4 roky, automobilka se musela rozhoupat k faceliftu. Ten by nyní prozrazen díky úniku setu fotografií.

Už podle slov samotné značky Peugeot se ještě letos facelift opravdu ukáže. Až do začátku tohoto týdne jsme ale nemohli vidět, jak vlastně omlazená 308 bude vypadat. A jestli jste čekali nějaké velké změny, pak budete asi zklamaní.

U francouzského konkurenta VW Golf nebo Škody Octavia se změnila hlavně tvář vpředu. Tak například znak automobilky se přesunul z kapoty motoru na čelní masku. Přední část vozu má novou mřížku s jiným vzorem a nechybí lehce odlišný přední nárazník.

Pokud se podíváme na záď, tam už toho moc k vidění není. Prakticky se dají počítat jen pozměněné zadní lampy a opět nárazník. Naopak co se nezměnilo vůbec, je interiér. I při důsledném prohlížení snímků není k vidění jediný nový prvek. Revoluce v podobě modelu 3008 se tak nejspíše konat nebude.

Po stránce techniky pak do nabídky vstoupí nový 1,5litrový turbodiesel BlueHDi. Jeho výkony by měly činit 100 a 120 koní, přičemž tak či tak bude motoru sekundovat šestistupňový manuál. Zatím není potvrzeno, zda k silnější verzi dorazí i automat od firmy Aisin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy