Land Rover chystá pořádnou terénní verzi modelu Discovery

Land Rover Discovery přichází v páté generaci, která větší než doposud. | foto: Land Rover

Speciální divize SVO patřící pod koncern JLR má sice v oblibě především sportovní verze, ovšem stranou brzy nezůstane ani něco pořádného do terénu.

Tím bude nový Discovery se zvýšenými schopnostmi v těžším terénu. Právě Land Rover je známý po celém světě pro své nesporné kvality v terénu a toho chce automobilky nově co nejvíce využít. A protože v nabídce značky figuruje hned hned několik modelů, volba padla na Discovery.

Je sice pravdou, že aktuálně je spuštěn i vývoj nové generace Defenderu, ale přednost dostane modernější bratr. Do terénu vhodnější provedení dostane označení SVX a podle slov ředitele značky se má jednat o křížence mezi expedičním Discovery Camel Trophy a dakarským speciálem.

Součástí základní výbavy vozu pak bude zcela určitě vyšší podvozek, naviják, zvýšené sání, pořádné offroadové pneumatiky, lasery skenující povrch před vozem, autonomní terénní asistent a dokonce i "průhledná kapota". Ta díky šikovnému systému ukáže, jak moc jsou natočena přední kola. 

Příchod novinky čekejme do dvou let a zcela určitě se nebude muset v terénu Discovery SVX za nic stydět. Aktuálně však divize SVO dokončuje 550 koňovou verzi modelu F- Pace SVR. Ten chce své síly poměřit s vozy typu BMW X5 M anebo Bentley Bentayga.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy