McLaren hodlá postavit speciální 720S. Ponese slavný název LT

McLaren 720S je zatraceně rychlý a má geniální přístrojovou desku, | foto: McLaren

Nedávno představený McLaren 720S způsobil na ženevském autosalonu poprask. Jeho lehká váha a výkon přes 700 koní ale není finálním počinem značky.

Do budoucna totiž přijde verze LongTail, což znamená, že váha 1 283 kg a výkon 710 koní budou ještě o něco vylepšeny. S informací přichází britský magazín Car and Driver a podle všeho se výrobce inspiruje u závodní varianty slavného modelu F1. Ten v 90. letech ukořistil titul nejrychlejšího produkčního vozu na světě a až Bugatti Veyron ho sesadilo z trůnu.

Zkratka LT se ale u McLarenu neobjevuje poprvé. Mohli jsme jí vidět již u modelu 675 LT, který vycházel z verze 650S. Ten přinesl značce velký úspěch a podle šéfa automobilky Mika Flewitta se každý kdo zná zkratku LT musí dopředu těšit.

Novinka má být nasazena proti Lamborghini Huracán Performante a novinka se pochlubí především přepracovanou aerodynamikou, okruhovějším nastavením podvozku a v sázce je samozřejmě jistá váhová úspora. O nárůstu výkonu se ale zatím jen spekuluje.

McLaren 720 LT ale nejspíše nebude posledním, kdo dostane originální "tuningový" set. Dalším v řadě má být McLaren 570S, u nějž by dle šéfa značky měla lehčí a rychlejší varianta velký smysl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy