Nissan zcela přepracoval Qashqai. Co nového nabízí?

Nissan ukázal v Ženevě nový Qashqai | foto: Nissan

Na právě probíhajícím autosalonu v Ženevě se ukázala spousta novinek. Jednou z nich je i Nissan Qashqai s naprosto novou tváří. Co nabídne nového?

Tak předně je znát jeho agresivnější design, který hlavně vpředu vypadá dosti odvážně. Podle Nissanu se inspirací stala nová generace modelu Micra. V rámci proměny se změnily oba nárazníky a přední a zadní světla. Vpředu se nově objevila full-LED technika.

V rámci novinek se do Qashqaie dostala i technologie autonomního řízení, což znamená, že Nissan si ukořistil prvenství v kategorii mainstreamových SUV. Podle vedení značky má novinka umět samostatně řídit, akcelerovat a samozřejmě i zabrzdit. Je ale otázkou, jak bude vše fungovat v běžném životě.

To vše zatím půjde výhradně v jednom jízdním pruhu, jenže pozor. Za rok přijde Nissan s aktualizovanou verzí, která dovede změnit jízdní pruhy a v těch Qashqaie udržovat. Nastává tak otázka, zda bude do roku 2020 potřeba aktivní řidič ve voze, jelikož právě v tom roce má Nissan přijít s plně autonomním řízením.

V rámci výbav přibyla nová úroveň Tekna+. Ta zahrnuje čalounění sedadel jemnou kůží Nappa, nechybí ozdobné švy, nový kožený volant se zploštělou spodní částí a za příplatek bude moci posádka poslouchat svou oblíbenou hudbu díky lepšímu audiosystému Bose se sedmi reproduktory.

Co se týče pohonu, v rámci nabídky počítejme opět s agregáty z divize Renault-Nissan. Podle dostupných zpráv tak počítejme se zážehovými motory s objemem 1,2 a 1,6 litru. Postupem času přijde i naftová jednotka s objemem 1,5 a 1,6 litru a označením dCi. Do prodeje se novinka dostane začátkem letošního léta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy