Hondě utekly snímky nového Civicu Type R! Jak moc se liší od konceptu?

Honda Civic Type R (2015) | foto: Roman Havlín

Sotva dva roky zpět přišla nová Honda Civic Type R a už tady máme jejího nástupce. Ten se poprvé ukazuje ve své sériové podobě, ačkoliv neoficiálně. Jak moc se ale auto změnilo oproti konceptu?

Už loni jsme mohli vidět koncept dalšího Civicu Type R. A jelikož předešlá devátá generace se oproti koncepční studii lišila opravdu hodně, dost fanoušků Hondy čeká, co nabídne finální produkční série desátého Civicu s logem R všude možně.

Zatím není jasné, kdo do světa pustil dva lehce nekvalitní snímky vozu, ale podle informací britského Autocaru se jedná o vzhled, který máme čekat u sériově produkovaného Civicu. A světe div se, oproti konceptu zde vlastně vůbec nic neubylo.

Dost nás těší, že například je stále přítomna trojice koncovek výfuku. Stejně tak tmavý lak karoserie, agresivní body kit neubírá na dravosti auta samotného a snad jen některé prvky nebudou z karbonu, ale z klasického plastu. Podstatnou otázkou je, co najdeme pod kapotou.

Podle současných zpráv se má jednat opět o benzinový dvoulitr s turbem. Ten nabídne výkon přes 300 koní (spekuluje se o cifře 340) a do nabídky přijde na rozdíl od předešlých spekulací výhradně s manuální převodovkou. Počítat máme taktéž s chytrým samosvorem a je jen otázkou, jak moc dobrý vůz se Hondě vlastně povede vyrobit. Konkurence totiž nespí a nedává nic zadarmo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy