Nový elektrický Rolls-Royce si jen tak nekoupíte. Hned pochopíte proč

Nové vozítko značky Rrolls-Royce pro mladé pacienty nemocnice | foto: Rolls-Royce

Luxusní výrobce vozidel značky Rolls-Royce není zas tak povrchní, jak by se mohlo zdát. Nově si totiž připravil pro pacienty britské nemocnice St Richard’s Hospital Pediatric Day Surgery Unit speciální malý Rolls-Royce.

Ten má za úkol co nejvíce zpříjemnit dětem pobyt v nemocnici a užít si jinak pochmurné chvíle bez ostatních členů rodiny. Autíčko nese označení Rolls-Royce SRH a vlastně vychází z několika skutečných modelů. Tak například lak karoserie nese kombinaci dvou barev - Andalusian White a Salamanca Blue.

Myslelo se i na detaily, a tak na přídí trůní soška Spirit of Ecstasy nebo pravou kůží potažené sedadlo. Dosti zajímavým faktem je to, že pracovníci firmy na autíčku pracovali ve svém volném čase. Výroba navíc trvala více než 400 hodin a jeho produkci byla využita 3D tiskárna. A co vlastně tuhle zajímavou hračku pohání?

V útrobách vozu je ukryta 24voltová gelová baterie, díky které každý "řidič" dosáhne nejvyšší maximální rychlosti 16 km/h. Kdyby to přišlo personálu nemocnice moc, dá se rychlost omezit na 6,4 km/h. Rolls-Royce má zkrátka velké srdce, což dokazuje návštěva továrny dvou vybraných dětí. Právě dvě vybrané děti dostaly možnost vyzkoušet model SRH jako první.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy