Citroën SpaceTourer 4x4 Ë je realitou. Konkurence pro VW 4Motion přichází

Citroën SpaceTourer 4x4 Ë | foto: Citroën

Loni na autosalonu v Ženevě ukázal Citroen model SpaceTourer a po jeho boku se objevila terénní koncepční verze. Právě ta se tento týden znovu připomněla veřejnosti.

S letošním ročníkem téhož autosalonu totiž přijede na stánek výrobce koncept SpaceTourer 4x4 Ë. Ten vypadá mnohem reálněji a podle dosavadních informací by až na drobnosti měla představená verze kopírovat tu sériovou. Stranou proto nezůstane robustnější vzhled se zvýšeným podvozkem o 60 milimetrů, pohon všech kol a dodatečné ochranné prvky.

Podle Citroenu se novinka začne prodávat ve všech karosářských variantách: XS, M a XL. Zcela určitě se však výroby nedostanou velká kola s implementovanými řetězy. Takový prvek je opět jen u konceptu. Jinak ale vlastně vidíme finální verzi, které to náramně sluší.

V nejvyšším provedení ve verzi XL do kabiny usadíte až devět osob, ovšem podle informace z úst vedení Citroenu máme v Ženevě počítat s nejmenší verzí XS. Do ní se pohodlně usadí pět cestujících. I tak tam najdeme spoustu místa a výbavy. A co bude terénní SpaceTourer pohánět?

V nabídce se má objevit dvoulitrový turbodiesel s výkonem 150 koní a 370 Nm. Standardní pohon všech kol pak přenese sílu na silnici přes šestistupňový manuál. Pohon všech kol vyvíjela firma Automobiles Dangel a tak si jen můžeme tipovat, zda bude stačit koncernovému 4Motion.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy