BMW si pro nás připravuje lahůdku. Ve znaku bude mít zkratku CS

BMW M4 Competition Sport (2016) | foto: BMW

Možná si pamatujete na speciální BMW M4 CS, což byla loňská specialita výhradně pro španělský trh. Nově se chystá něco podobného, jen s rozdílem celosvětového prodeje.

Jedná se o variantu Competition Sport připomínající slavný model M3 CSL. Zcela určitě čekejme použití přeplňovaného třílitrového šestiválce, ovšem zatím není jasné, s jakým výkonem dorazí. Prozatímní informace hovoří o cifře 450 koní, což by nebylo nic zvláštního díky paketu Competition.

Vůz s názvem BMW M4 CS se oproti vrcholu s nálepkou GTS dočká měkčeji nastaveného podvozku. To znamená, že CSko bude vhodné spíše na klasické silnice, třeba ty české. Na okruh bysme se s touhle verzí moc nevydávali. A jak vlastně novinku poznáme? Budeme to mít celkem lehké.

M4 CS dorazí se sadou unikátních litých kol, za nimiž se budou ve standardu ukrývat karbon-keramické brzdy. Na kapotě čekejme další ventilační otvory a chybět nesmí karbonový přední splitter. Zadní křídlo typu „kachní ocas" a zmodernizovaná zadní světla jsou už jen takovou drobnou leč nápadnou tečkou.

A půjde do prodeje? Podle jeho možné premiéry na ženevském autosalonu by se první kousky mohly objevit u majitelů v garáži ještě letos v létě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy