Viper je definitivně vyprodaný. Výrobce prozradil, kdy ho přestane vyrábět

Dodge Viper ACR | foto: Dodge

Legendární Dodge Viper letos čeká nemilosrdný konec. Automobilka totiž prozradila, že letos 31. srpna sjede z výrobní linky poslední kus. Otázka proto je, jak to bude s jeho nástupcem?

O to větší zájem ze strany veřejnosti vlastně výrobce čeká. A pomaličku se to začíná ukazovat. Podle nové informace produkce nestíhá pokrýt silnou poptávku. Navíc, konec Viperu byl zapříčiněn vlastně jen proto, že dle bezpečnostních předpisů musí být vybaven hlavovými airbagy, jenž do něj ale nejdou za žádnou cenu instalovat.

A pokud si myslíte, že stále máte šanci na koupi Vipera, raději byste měli sledovat světové inzertní portály a koupit ojetinu. Automobilka totiž říká, že nový model prakticky není možné koupit, všechny jsou dopředu vyprodané. Podle koncernu FCA ale nemusíme smutnit.

Ve výhledu několika let nás čeká nástupce, který by mohl sdílet techniku s chystanou sportovní Alfou Romeo. V plánu je možná spolupráce s italským Ferrari, jenže i kdyby to byla pravda, dřív jak v roce 2020 nic podobného Viperu nepřijde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy