Dotykové ovládání oken? Budete se divit, které auto bude první na světě

Ssangyong Tivoli dostane jako první vůz na světe nový prvek výbavy | foto: SsangYong

Korejská automobilka SsangYong překvapila svět. Nově totiž oznámila, že jako první na světě vytvořila systém automatického otevírání a zavírání oken za pomoci dotyku samotných oken. Kdy tenhle prvek ale budeme moci sami vyzkoušet?

Podle současných zpráv by se tak mělo stát ještě před koncem letošního roku. Korejci už navíc předvedli první prezentaci systému, ačkoliv jen interní pro své nejdůležitější zaměstnance. Ti si mohli nový systém ovládání oken za pomoci doteku na místě zkusit v praxi.

Ssangyong Tivoli dostane jako první vůz na světe nový prvek výbavy | foto: SsangYong

Korejská automobilka současně také prozradila, že první modelem s tímto prvkem výbavy se stane malý crossover Tivoli. Během příštích tří let dokonce dojde k odhalení dalších tří nových modelů, které by tenhle prvek měli dostat. Je ale otázkou, zda bude již v základu, nebo až za příplatek.

Do roku 2020 však počítejme s novou generací velkého SUV se jménem Rexton. Ten se nejspíše dočká i elektrické verze, jelikož chce Ssangyong provést nemalou elektrifikací celé své modelové nabídky. I s tím souvisí nové ovládání oken, které prakticky vytlačí klasická tlačítka ze dveří.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy