Legendární Ford Mustang Bullitt se vrátí! Kdy se tak stane?

Fordy Mustang v legendární edici Bullitt | foto: Danny Whitfield

Americký Ford nechtěně prozradil fakt, že nejspíše chystá nový Mustang v edici Bullitt. Ta bude vyrobena na počest legendární detektivky Bullittův případ s hercem Stevem McQueenem.

V ní si zahrál tehdy zelený Ford Mustang GT390, za jehož volantem seděl Steve McQueen. kde s ním proháněl Dodge Charger. Podle serveru Jalopnik.com se ale nyní Ford rozhodl, že slavnou edici oživí. Přitom by to nebylo poprvé, například v roce 2001 se ho vyrobilo 5 582 kusů.

Tohle provedení přitom obnášelo vylepšený podvozek a sání, sportovnější výfuk a silnější brzdy. Dalším poznávacím znamením jsou unikátní pětipaprsková kola a především tmavě zelený odstín Dark Highland Green. No každopádně uvidíme, co si pro nás Ford připravil. Už za rok bychom jej mohli vidět na jednom ze světových autosalonů.

Vůbec první Mustang Bullitt z roku 2001 byl nabízen ve třech barvách: Tmavá Highland Green (stejný odstín zelené použit ve slavném filmu "Bullitt"), černá a True Blue. Celková výroba pak obsahovala 3041 kusů v zelené, 1819 v černé a 722 v modré.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy