Koncern JLR přišel o motory za desítky milionů korun. Zloději si pro ně došli až do továrny

Jaguar a nový šestiválcový motor | foto: Jaguar

Továrna koncernu Jaguar Land Rover (dále jen JLR) britském Solihullu přišla o naprosto nové motory za skoro 100 milionů korun. Mohli za to až neskutečně drzí zloději.

O všem informuje tamní deník Birmingham Mail, který říká, že do areálu továrny vjelo velké nákladní auto, ochranka objektu byla omráčena a zajímavé je, že celou akci zopakovali hned dvakrát. Jednou to bylo pozdě v noci a pak těsně nad ránem.

Podle vyšetřování se první pokus o krádež motorů konal nanejvýš šest minut, kdy zruční zloději jednoduše připojili návěsy s pohonnými jednotkami a s kamionem odjeli. Podivné je však to, že řidič měl údajně všechny potřebné dokumenty k motorům, což není úplně běžné. Tak či onak, ukradené pohonné jednotky jsou v ceně tří milionů liber.

O všem vypovídají také záznamy bezpečnostních kamer, které vše natočily do posledního detailu. Koncern JLR pak vypsal odměnu za všechny informace k dopadení nenechavců. Zajímavé je, že to samé se stalo již před třemi lety, ovšem tehdy se zloděje podařilo dopadnout a odsoudit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy