Seat připravuje sportovní SUV. Na mušce má Porsche a Jaguar

Seat Ateca | foto: Seat

Nadcházející autosalon v Ženevě bude opět doslova nabitý novinkami. Ovšem až za dva roky má v plánu SEAT uvést sportovní SUV.

Španělský výrobce chystá SUV se jménem Arona, jenže není jisté, do jaké míry bude úspěšné. Proto chystá ještě další model, který má za cíl dohnat konkurenci, jakou je třeba Jaguar nebo Porsche. Podle šéfa značky SEAT Luca de Mea chce značka vybudovat sportovní crossover, soutěžící s Porsche Macan anebo Jaguarem F-Pace.

To jsou celkem ambiciozní plány co říkáte? Nové SUV bude svými dovednostmi a velikostí nad současnou Atecou a co se týče výkonu, má dostat okolo 300 koňských sil. V kabině čekejme pět míst, popřípadě je tady reálná možnost, že časem přijde také verze se dvěma dalšími sedadly.

Vůz má vyjet na stejné platformě jako Škoda Kodiaq a stranou nesmí zůstat informace o tom, že časem dorazí také hybridní a plně elektrická verze. Aby se ale vytvořilo místo pro sportovní nový crossover v nabídce značky, bude muset SEAT opustit další modernizace a generace sedanu Toledo. Jeho prodeje totiž nejsou v posledních letech nikterak úspěšné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy