Shelby si připravilo zbraň hromadného ničení. Má název Super Snake 50th Anniversary

Shelby Super Snake 50th Anniversary nabízí až 750 koní | foto: Shelby American

Americká firma Shelby American přesně před padesáti lety provedla první úpravu Fordu Mustang. K této přiležitosti vydala firma speciální limitovaný model Super Snake.

Základem je Ford Mustang šesté generace se pro modelový rok 2017, z něhož se stal Shelby Super Snake 50th Anniversary. Ten pod svou kapotou ukrývá vidlicový osmiválec s objemem 5,0litru. V základní konfiguraci nabídne jednotka 421 koní a točivým moment 530 Nm, jenže u Shelby se vše posunulo razantně výš.

Motoru totiž přibyl kompresor, nový výfukový systém Ford Racing a přeladěná řídící jednotka motoru. Výsledkem je 670 koní, které jsou na zadní nápravy přenášeny skrze šestistupňový manuál. Kdo by snad stále nebyl spokojený, může si připlatit za kompresor Whipple nebo Kenne Bell. V ten okamžik máte zaručen výkon 750 koní.

Při volbě jednoho ze dvou kompresorů ale dojde zároveň k úpravě chladícího systému převodovky i diferenciálů. Podle výrobce pak tahle verze nabídne sprint 0 na 96 km/h za 3,5 sekundy. Autu nechybí sportovní stavitelný podvozek anebo 20" kola s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport.

Každý Super Snake 50th pak dostane v kabině plaketku se sériovým číslem motoru, to aby majitel věděl, že má něco originálního. Nesmí chybět ani loga Super Snake na hlavových opěrkách předních sedadel. V příplatkové výbavě se pak ocitly kupříkladu pětibodové bezpečnostní pásy.

Nový Shelby Super Snake 50th Anniversary se vyrobí v počtu pětiset kusů a jeho cenovka startuje na 69 995 dolarech. To je zhruba zhruba 1,8 milionu Kč. Ovšem pozor, v ceně není samotný základ, kterým je právě Ford Mustang GT.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy