U Porsche jsou blázni. Cayman GT4 jim nestačí, a proto přijde verze RS

Porsche Cayman GT4 | foto: Porsche

Posledné modely od Porsche vynikají kromě více pohlednějšího designu i podstatně vyšším výkonem. Nově si ale vedení značky řeklo, že jeho ostrý Cayman GT4 je málo výkonný.

Pod kapotou téhle menší kopie 911tky přitom pracuje benzinový plochý šestiválec o objemu 3,7 litru. Ve spojení s manuální převodovkou a výkonem 385 koní není divu, že zadní náprava má se vším pořádné množství práce. I když raketa s logem Porsche zrychlí z nuly na stovku za 4,4 sekundy, časem má přijít ještě něco ostřejšího.

S novou zprávou přichází zahraniční deník AutoExpress. Podle něj má Porsche uvést vyladěnou verzi RS. K její premiéře dojde ještě letos, do prodeje ale vstoupí až v lednu roku 2018. Změna bude víc než velká, jelikož pod kapotu půjde čtyřlitrový motor o zatím neznámém výkonu. Současně s tím není známo, jestli Cayman GT4 RS dostane manuál nebo automat.

Porsche má kromě silnějšího Caymana i další novinky. Letos v březnu uvede v Ženevě faceliftované Porsche 911 GT3, přičemž o něco později se má ukázat přepracované vrcholné provedení GT2 o výkonu 620 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy