Pagani Huayra přijde o střechu. Produkce bude čítat pouhých sto kusů

Pagani Huayra Roadster | foto: facebook

Letošní ročník březnového autosalonu v Ženevě bude patřit firmě Pagani. Ta zde odhalí otevřenou verzi modelu Huayra, přičemž ochutnávku v podobě snímku zveřejnila firma na svém Facebooku.

I když o autě samotném zatím nevíme prakticky nic, s velkou jistotou lze čekat konstrukci s pevnou odnímatelnou střechou. Tu nabízel předchůdce Hyuary, kterým byla "do nekonečna" produkovaná Zonda. Uvidíme, jak si Pagani poradí s uchycením dveří, které se budou muset u roadsteru otevírat jinak než u uzavřené verze.

Ostatně, o tomhle technickém problému prohlásil sám Horacio Pagani, že otevřená Hyuara byla nejsložitější projekt, do kterého se Pagani kdy pustilo. Co se týče pohonu, tam očekávejme benzinový šestilitrový dvanáctiválec z dílny divize AMG. Výkon činí 730 koní, točivý moment pak krásných 1 000 Nm.

Novinka s odnímatelnou střechou bude stát v přepočtu okolo 30 milionů Kč a produkce má být omezena na rovnou stovku kusů. Je také dost pravděpodobné, že ještě než dojde ke světové premiéře, budou už všechny zarezervované.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy