Česko dostalo jeden jediný kousek speciální edice modelu i8. Máte na něj?

Speciální edice BMW i8 míří do ČR v jednom jediném exempláři | foto: BMW Group

Kdo má rád auta značky BMW a líbí se mu model i8, pak s velkou dávkou štěstí může vlastnit novou limitovanou edici Protonic Dark Silver Edition. Té se vyrobí jen 180 kusů a do České republiky míří jeden kousek.

O to vzácnější jeho vlastnictví bude, takže není divu, že cenovka tohoto klenotu se pohybuje na hranici 4,1 milionu (konkrétně 4 063 982 Kč). Plug-in hybridní sportovní vůz v nové edici se liší především dle kombinace leskle černých prvků s tmavě šedou barvou.

Dále na jednoho českého majitele čeká odlišně zbarvený rámeček masky chladiče a lišty v zadní části vozu s matným lakem Frozen Grey. A jak je to vlastně s jeho výkonem? Unikátní BMW i8 Protonic Dark Silver Edition pohání klasická soustava benzinového motoru s elektromotorem, což mu dodává výkon 362 koní a točivý moment 320 Nm.

Zrychlení z nuly na sto km/h je dílem 4,4 sekund. Zajímavostí je fakt, že dotyčná pohonná jednotka získala titul Motor roku 2016, což vypovídá o jejích kvalitách. Případní zájemci o speciální edici i8 by měli raději co nejdříve kontaktovat svého nejbližšího prodejce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy