Konec legendy odložen. Mitsubishi oznámilo, kolik času má Lancer do zastavení linky

Mitsubishi Lancer je překvapivě spolehlivé auto. | foto: Mitsubishi Motors

Už loni se nechalo japonské Mitsubishi slyšet, že s koncem roku 2016 přestane vyrábět populární sportovní model Lancer. S novým rokem se ale vše trošku změnilo, i když jen minimálně...

Konec legendy, která nejen na klasických silnicích oponovala hlavně v 90. letech slavnému Subaru Impreza nastane letos v srpnu. Automobilka se chce více zaměřit na kategorii crossoverů, které jsou aktuálně nejvíce populární napříč všemi světovými trhy.

A jak o přesném konci Lanceru vlastně víme? Řekl to sám Don Swearingen, který je výkonný viceprezident zastoupení značky Mitsubishi v Severní Americe. Podle něj se již výroba kompaktního sedanu nevyplácí a proto si případní zájemci o něj mohou objednat jedny z posledních plánovaných kusů.

Zajímavostí je statistika prodejů, kdy v roce 2002 trhal Lancer prodejní příčky nejen v Japonsku. S každým dalším rokem se ale prodeje neustále snižovali a dnes jsou tak tragické, že i několik tisíc prodaných kusů je pro Mitsubishi málo. A co nástupce? Ten se podle všeho neplánuje, vše je podřízeno vývoji nového crossoveru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy