Příští rok dorazí omlazené a silnější BMW i8. Jakou dynamiku máme očekávat?

BMW i8 Protonic Edition | foto: BMW Group

Každý model vozu je potřeba časem modernizovat a tahle procedura se nevyhne ani již tři roky prodávanému BMW i8. Modernizace dorazí již v příštím roce a hlavní zprávou je, že má dojít k nárůstu výkonu.

S informací přichází zahraniční BMW Blog, který na základě informací "někoho" z automobilky prozradil, co vše se u i8 změní. Nečekejte změnu pohonné jednotky, stále zde bude tříválcový benzinový motor s objemem 1,5 litru, který bude podpořen dvěma elektromotory.

Jenže celkový výkon soustavy se zvýší z 357 na 372 koní. Současně s tím ale nemá být omezen celkový dojezd. Ba naopak, i přes nárůst výkonu se má lehce navýšit, přičemž pomoci tomu mají větší baterie s kapacitou okolo 10 kWh. Současná i8 má přitom kapacitu baterii "jen" 7,1 kWh.

A jelikož facelift auta musí napravit některé nedostatky, změny se dotknou tlumičů a pružin. Auto by mělo ve výsledku nabídnout ještě více ostřejší jízdu a stabilitu ve vyšších rychlostech. Další podrobnosti o modernizaci zatím k dispozici nejsou, tudíž si musíme počkat na rok 2017, kdy se uvolní další informace.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy