Sebevědomí Audi nechybí! SUV Q8 vytváří vlastní třídu, prý je to Quattro dneška

Audi Q8 se stane nejluxusnějším SUV se čtyřmi kruhy. | foto: Audi

Segment kříženců SUV a kupé je nyní hodně v kurzu, a to především mezi prémiovými výrobci. Mercedes i BMW dokonce s tímto typem karosérie operují v několika velikostech, jen Audi jim zatím příliš nestačí. To se ale brzy změní, jak naznačují první fotografie konceptu Q8.

BMW X6 a Mercedes-Benz GLE Coupé. Co mají tato auta společné? Vycházejí z velkých SUV, přičemž u obou jde v podstatě jen o elegantnější zadní část s horším využitím vnitřního prostoru. A právě na tyto dva modely bude cílit novinka v podobě Audi Q8. Už ono číslo napovídá, že půjde o luxusní záležitost, vždyť ve světě čtyř kruhů mají stejnou číslovku už jen luxusní limuzína A8 a supersport R8.

Dle prvních snímků se můžeme těšit na masku chladiče Singleframe, sdílenou s ostatními modely značky. Jen její rozměry se přizpůsobí velikosti vozu, to znamená bude o hodně širší než u všech aktuálně vyráběných modelových řad. Audi v tiskové zprávě dokonce uvádí, že mnohé stylistické prvky Q8 připomínají legendární Quattro z 80. let minulého století. Konkrétně má jít o „extrémně skloněný a zároveň velmi široký střešní sloupek C v kombinaci se silnými, vyčnívajícími rameny nad koly“.

Vidíte tam podobu s legendárním Audi Quattro? | foto: Audi

Audi rovněž slibuje, navzdory klesající linii střechy, velký vnitřní prostor. Cestovat ale budou moci jen čtyři lidé, pro další není uvnitř Q8 místo. Přesto si automobilka docela věří, protože v rámci vyšší třídy prý tímto modelem vytváří úplně nový segment. Jaká bude realita se dozvíme již za pár týdnů na autosalonu v Detroitu, kde si zatím stále jen koncept, avšak naznačující budoucí sériový model, odbude svou výstavní premiéru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy