Nejdynamičtější miniauto bude mít neobvyklý původ, očekávat ho můžeme již příští rok

Nová Kia Picanto se chystá vstoupit na evropský trh v příštím roce. | foto: Kia Motors

V říjnu na pařížském autosalonu odhalila Kia novou generaci řady Rio a naznačila tak, jakým designován směrem se budou ubírat i další modely jihokorejské automobilky. Důkazem jsou například první zveřejněné snímky městského Picanta.

Dvě generace a každá úplně jiná. Zatímco první Picanto cílilo především na nízkou cenu a vysokou užitnou hodnotu, to druhé k tomu přidalo i stylovější vzhled, zaměřený na mladší publikum, opět v kombinaci s dobře využitelným vnitřním prostorem a i relativně dobrou cenou. Zajímavostí modelové řady je zájem ženského publika, které tvoří celých 62 procent prodejů vozu!

Nová generace se podle prvních zveřejněných snímků bude chtít zalíbit i mužské populaci. Celkově bude totiž mnohem dynamičtější a agresivnější, za což mohou prvky známé z Ria. Máme tu tak ostře řezanou přední část s velkými světlomety a maskou ve tvaru tygřího nosu, vzadu jsou podobně jako dnes na výšku orientované reflektory s výrazným C. Vyobrazený kousek je navíc doplněný o sportovní paket, zahrnující například jiné nárazníky, nástavce prahů, větší kola nebo stylové červené doplňky.

Kabina podobně jako u Ria sází na volně stojící displej multimediálního systému UVO, patrně se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. Nižší verze výbav dostanou rádio, případně jen přípravu pro něj u nejlevnější varianty. Kia rovněž slibuje ještě lepší využití obestavěného prostoru, kvalitní materiály a širokou nabídku moderních prvků výbavy. Premiéru bude mít Picanto začátkem příštího roku, Evropa jej poprvé uvidí pravděpodobně v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy