Honda možná opět začne vyrábět evropský Accord. Co jí k tomu vede?

Honda Accord - americká verze | foto: Honda

Když japonská automobilka Honda oznámila, že v budoucnu nepočítá s modelem Accord pro evropský trh, mnozí z nás si ťukali na čelo.

V době, kdy se na trhu perou stálice jako Volkswagen Passat, Škoda Superb nebo Audi A4 je Accord příjemným oživením a například americký trh stále svého Accorda má. Jistě, malé prodeje středně velkého sedanu se v posledních letech moc nevypláceli, jenže konkurenční Toyota Avensis tady s námi pořád je, a prodejní bestseller to také úplně není.

Možná i díky tlaku a poptávce ze strany zákazníků se Honda opět zamyslela a začala uvažovat o návratu Accordu do Evropy. Mnozí si řeknou, že stačí vzít americkou verzi a s drobnými úpravami jí poslat do Evropy, jenže tak lehké to vážně není. Automobilka musí vyvinout naprosto odlišnou verzi, což není žádný laciný krok.

Dobrou zprávou proto je, že ve vývoji je nová generace amerického Accordu. Ta by se mohla s drobnými odlišnostmi prodávat také v Evropě. Uvedení se očekává na podzim příštího roku, přičemž do Evropy by se mohla dostat ke konci téhož roku. Uvidíme tedy, zda se příští rok dočkáme nového soupeře na poli středně velkých sedanů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy