Legendární supersport s kočkou ve znaku je na prodej. Cena je astronomická

Ultimátní Jaguar XJ220 jde do dražby | foto: eBay

Do aukce na známém internetovém portálu Ebay jde slavný supersportovní Jaguar XJ220. Jeho vyvolávací částka je 519 tisíc amerických dolarů a tento úžasný skvost může být klidně váš.

Dnes již kultovní Jaguar XJ220 byl vyráběn v letech 1992 až 1994, přičemž rozhodně nešlo o maskovou produkci. Díky tomu si lze o to více ztěží představit, že ho jeden jeho majitel poslal do aukce na portál eBay. Cena přes půl milionu dolarů je však dost tvrdým důkazem,  že tohle auto není vhodné pro každého.

Pod kapotou je stále 3,5litrový biturbo šestiválec s výkonem 540 koňských sil. To stačí k dosažení nejvyšší maximální rychlosti 349 kilometrů za hodinu. Defacto se jednalo o nejrychlejší sériový produkční vůz na planetě, až do příchodu McLarenu F1. Případné zájemce může okouzlit fakt, že dotyčný XJ220 za celou svou existenci ujel jen 717 kilometrů.

Vůz má stále původní stříbrný lak karoserie, bylo o něj patřičně pečováno a nechybí ani originální kola. Stejně tak se počítá, že XJ220 dostával pravidelný servis, a tak je auto jako nové. O to víc překvapí pohled na 22 letý interiér. Ten totiž neukazuje prakticky žádné známky stárnutí. Šedé kožené čalounění sedadel a černý vinyl vypadají stále svěže a v kabině je umístěna plaketka s výrobním číslem  dotyčného kusu.

Samotný inzerát je pak velkou chuťovkou pro všechny skalní příznivce sportovních Jaguarů. Dost možná se totiž jedná o kousek s nejnižším počtem ujetých kilometrů, který je aktuálně na prodej. K vozu dostane majitel sadu příruček k vozu a dokonce i extra sadu klíčů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy