Mercedes-Benz S Coupé přichází ve speciální noční edici. Je nabušený ve všech směrech

Mercedes-Benz S Coupe Night Edition (201ž) | foto: Mercedes-Benz

Německá firma Mercedes-Benz se s koncem letošního roku nijak nezastavila v představování novinek. Díky tomu jsme se tento týden mohli dozvědět nové zprávy o chystané sedmé generaci modelu SL. Nově je tady také speciální verze největšího kupé v nabídce.

Ta nese již zavedené označení Night Edition a pro velké S Coupe přináší navíc některé specifické úpravy designu a kabiny. Zatím se jedná o specialitu určenou pro evropský trh, ovšem postupem času se tenhle nový kousek dostane i do USA.

V plánu je uvést verze S 400 4Matic, S 500 a S 500 4Matic. Všechny ponesou nálepku Night Edition a na jejich premiéru se můžete zaletět podívat na lednový autosalon v Detroitu. Právě tam bude "noční" eSko Coupe k vidění, přičemž o tři měsíce později se spustí možnost jeho objednávky.

A co vše se s příchodem "noční edice" změní? Po stránce exteriéru najdou majitelé na svém autě leskle černou mřížku chladiče, speciální tmavá 20palcová kola AMG s leštěnými ráfky a chybět nesmí ani sportovní body kit karoserie. Samotná karoserie může na přání zákazníka dostat matný šedý lak Magno.

V kabině se ocitnou prahové lišty s nápisem edice, sportovní volant s logem AMG v kůži Nappa a posádku jistě potěší dekory a obložení z lesklého topolového dřeva. Nápisy edice na palubní desce jsou samozřejmostí.

Novinka se jménem Night Edition bude dostupná s nejméně třílitrovým šestiválcem o výkonu 367 koní a točivém momentu 500 Nm. Vyšší specifikace S 500 a S 500 4Matic mají pod kapotou 4,6litrový osmiválec  s výkonem 455 koní a točivým momentem 700 Nm. Není proto divu, že nejvyšší maximální rychlost je u všech třech verzí obvyklých elektronicky omezených 250 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy