Volkswagen chce vyrábět nový Arteon také jako kombík. Má to jednu podmínku

Volkswagen Arteon Shooting Brake | foto: RM Design

Přibližně měsíc zpátky se objevila informace o nástupci Volkswagenu CC. Ten má dostat název Arteon a pokud se mu bude dařit, v dohledné době můžeme čekat i jeho další karosářskou verzi.

Tou se má stát elegantní a dynamicky střižený kombík. Má se jednat o něco podobného, co měl v nabídce Mercedes-Benz s modelem CLS Shooting brake. Verze Shooting Brake pak má doplnit nabídku Arteonu, ovšem jen v případě, že jeho klasičtější verze nabere dostatečné prodejní výsledky.

Vše má stát na základě informací ze zdroje, se kterým hovořili redaktoři z britského Autocaru. Podle vedení VW je potřeba nejprve počkat na reakci trhu na standardní Arteon. Následná verze Shooting Brake je podle šéfdesignéra modelu tím pravým ořechovým. Vše ale záleží na klientech, jak moc si novinku s dravým stylem karoserie zamilují.

Volkswagen Arteon (2017) | foto: Volkswagen

Co se týče klasického Arteonu, ten by se měl ukázat již v příštím roce na březnovém autosalonu v Detroitu. Ve standardu čekejme modulární platformu MQB, přičemž jeho délka by měla oproti stávajícímu CC narůst o 50 mm. Po stránce motorů nástupce modelu CC dostane vrcholné jednotky ze současného Passatu. Časem se dostane také na plug-in hybridní verzi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy