Jednokusové originální Porsche 901 Cabrio jde do dražby. Na kolik se odhaduje jeho cena?

Porsche 901 Cabriolet je historickým unikátem | foto: Porsche

Do aukce jde v zahraničí jedno hodně vzácné a také drahé Porsche. Jedná se o jednokusový prototyp, který má v rodném listě rok výroby 1964 a chybí mu střecha.

Porsche totiž ve výše zmíněném roce vyrobilo model s číslem 901. Jedná se o otevřený prototyp, který byl vlastně předchůdcem modelu 911 se skládací střechou. Tenhle červený kousek půjde příští rok v únoru do dražby v Paříži. Jedná se defacto o jediné kabrio ze slavné rodiny modelu 911, přičemž jeho stavbu má na svědomí známá karosářská společnost Karmann.

Přitom klasické seriové Porsche 911 Cabriolet se dostalo do produkce až v roce 1982. To přispívá k velmi vysoké hodnotě modelu 901. Podle aukční společnosti RM Auctions se očekává, že výsledná suma za tento skvost může činit ve výsledku něco kolem 850 tisíc eur. To je sice poměrně dost, jenže za zachovalý jedinečný kabriolet na světě se zkrátka platí...

Při detailním zkoumání snímků si sice lze všimnout stop potom, jak na voze pracoval zub času, jenže důležité je, že auto naprosto nezrezlo a má vše plně fukční. Na zadní nápravu tak stále jde výkon 130 koní, jenž má na starosti plochý dvoulitrový benzinový šestiválec. S motorem pak spolupracuje pětistupňový manuál.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy