BMW M2 se ukázalo jako otevřený Convertible. Sám výrobce ho ale v nabídce nemá

BMW M2 Convertible | foto: Dahler

Mnoho lidí došli k závěru, že nejlepší BMW s logem M je v současnosti to nejmenší. Jedná se o M2, které dle mnohých nabídne hodně muziky za málo peněz. Asi proto není divu, že o tohohle prcka je velký zájem a nově se na něj podívala tuningová firma Dahler.

Někoho by nemusel potešit fakt, že aktuálně je M k dispozici pouze jako kupé a jen s pár laky karoserie. Někomu by proto mohla chybět otevřená v verze kabriolet. Ta má sice oficiálně dorazit, jenže hned to určitě nebude. A z toho důvodu je na světě firma Dahler.

Ten si vzal jeden bílý kousek klasické sportovní dvojky a jednoduše jí velmi pečlivě odstranil střechu. Výsledek vidíte v přiložené fotogalerii, tohle auto vypadá ve sněhově bílém laku naprosto úchvatně. Nenechte se ale klamat, za oběť totiž nepadla nová M2. To by u Dahleru byly trošku blázni.

Na stavbu kabria byla použita verze M235i. Na její karoserii pak byly nainstalovány díly z nové M2. Patří mezi ně mnohem širší blatníky, nové nárazníky, boční prahy, zpětná zrcátka anebo kola. Pod kapotou to ovšem o něco horší, ale nikoliv špatné.

Tam se nachází klasický šestiválcový 3litrový motor. V první fázi nabídne otevřená M2 Convertible 408 koní a 580 Nm. Druhá výkonnostní etapa přidá dalších 11 koní a dojde ke zvýšení točivého momentu o 30 Nm. Mimochodem, tohle kabrio může dosáhnout maximálky až 300 km / h, jelikož přišlo o omezovač rychlosti. Nezbytnou součástí rychlé jízdy je také podvozek.

Ten dostal nové pružiny a tlumiče, přičemž jdou nastavit v 16 úrovních odrazu a komprese. Co se týče interiéru, zde najdeme některé charakteristické prvky z katalofu M Performance. Patří mezi ně sportovní volant a kratší řadicí páka. Vše doplňuje sada nášlapů pedálů z nerezové oceli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy