Tenhle VW Sharan 2.8 V6 4Motion byste jen tak nepředjeli

Volkswagen Sharan s benzinovým šestiválcem dostal pořádnou porci koní navíc | foto: facebook

Druhá generace rodinného MPV od Volkswagenu nesla označení Sharan a v její kabině se mohlo usadit až sedm cestujících. To vlastně platí až dodnes, jenže i tak je současná nová generace v něčem odlišná.

První generace Sharanu se totiž prodávala také s benzinovým motorem V6 o objemu 2.8litru. Tuhle pohonnou jednotku už v novém Sharanu nenajdete, vlastě jsou zde samé čtyřválce. Na portálu eBay.de však probíhá aktuálně dost zajímavá aukce.

Za aktuální částku 11 690 eur se tam draží druhé generace populárního německého MPV, které ukrývá jednu velkou zvlášnost. Exemplář s 2,8litrovým šestiválcem o původním výkonu 204 koní a točivém momentu 280 Nm má najeto 228 tisíc kilometrů. Všímavý čtenáři si jistě všimli, že jsme zde ohledně výkonu použili pojem "původní".

Jeho majitel se rozhodl motoru přidat turbo Garrett GT30, nový výfukový systém z nerezové oceli, spojku Sachs a jinou převodovku. Spolu s tím instaloval také vstřikování směsi vody a methanolu, čímž  zvýšil výkon na 440 koní. To vše je podpořeno pohonem všech kol 4Motion a řadící pákou z Golfu IV R32

Díky tomu se jedná zřejmě o nejrychlejší Sharan za celou historii značky. Nikde se neuvádí, kolik tohle zběsilé rodinné MPV sežere paliva za každých sto kilometrů, ale myslíme si, že s výkonem 440 koní bude budoucí majitel řešit spíše to, koho všeho na silnici zostudí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy