Nová Insignia Coupe by mohla být skvělým nástupcem Calibry

Opel Insignia Coupe | foto: Theophilus Chin

Jste-li milovníkem nebo milovnicí sportovních kupátek od Opelu, zřejmě máte dost dobře v paměti populární model Calibra. Ten v 90.letech patřil ke špičce modelové nabídky firmy Opel. S novou Insignií se ale objevila jedna možná spekulace.

Co byste řekli na to, kdyby Opel začal vyrábět Insignii Coupe? Její snímek vytvořil Theophilus Chin a mohlo by se jednat o solidní náhradu za chybějící sportovní model v nabídce značky. Už první generace Calibry nabídla prvky jako dramatická karoserie a výkonné motory, jenže po jejím ukončení produkce se krom pár verzí OPC nic skutečně sportovního neobjevilo.

Opel Insignia Coupe | foto: Theophilus Chin

Již jednou bylo vedením britského Vauxhallu v rozhovoru pro časopis Auto Express prozrazeno, že společnost by mohla nakonec opravdu nabídnout novou Calibru. Tenkrát bylo odkazováno na dobu, až přijde nová generace sedanu Insignia, a to se právě stalo. Právě z té by měla nová Calibra vycházet.

Otázkou pak je, kdy přesně by sportovní kupé mohlo dorazit na světové trhy. Současně s tím lze počítat jen s výkonnějšími motory, dravým designem a solidní výbavou. Opel by díky nové Calibře mohl napravit svou současnou reputaci. Pořádný sportovní model mu totiž aktuálně hodně chybí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy