Tohle je pravděpodobně sériová podoba nového Méganu RS!

Renault Mégane (2016) | foto: Renault ČR

Chystaný francouzský hothatch s logem Renaultu byl tento víkend spatřen na jedné z čerpacích stanic ve Švédsku. Doprovod mu dělal modrý Volkswagen Golf R a jejích setkání není žádná náhoda.

Přitom je to sotva tři dny, co se na svět dostala zpráva, ve které Renault vyhlásil válku právě Volkswagenu. Od další generace Méganu R.S se tak očekává výkon přes třista koní a dost možná přijde také verze s pohonem všech kol.

Právě modrý VW Golf R je čtyřkolkou, přičemž pod jeho kapotou pracuje 2,0litrový motor s výkonem 300 koní. Nově se poprvé objevili fotografie skoro nezamaskovaného Méganu se dvěma koncovkami výfuku. Ty naleznete zde a vůz je špionážními fotografy nafocen celkem detailně. Otázkou proto je, do jaké míry je jeho podoba sériová.

Vysoce výkonný hatchback z francouzským původem se v roce 2018 pokusí zajet nejrychlejší kolo na Nürburgringu. Právě tehdy se má spustit jeho prodej, takže jsme sami zvědavi, zda se Renaultu podaří sebrat nedávný rekord, který si připsal Golf GTI Clubsport. Společně s tím počítejme s manuální převodovkou a dvoulitrovým turbomotorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy