Co má nová verze Audi TT společného s Octavií Scout?

Audi TT (2016) | foto: Audi

Ne, nezbláznili jsme se. Nová verze Audi TT současné generace se totiž přiblížila české Škodě Octavia Scout s naftovým motorem. Jak je to možné?

Odpovědí je dvoulitrový turbodiesel o výkonu 184 koní, jenž je spojen s pohonem všech kol quattro. Přesně tuhle kombinaci můžete zakoupit také u české Škody Auto, pro model Octavia Combi a Scout. Dalšími verzemi je RS 4x4 a u sesterského Volkswagenu se jednotka pojí s modelem Golf GTD a Alltrack.

V hlavní roli u pohonu všech kol hraje mezinápravová spojka Haldex páté generace. Ta si musí poradit s točivým momentem 380 Nm v 1750-3250 ot./min, přičemž zrychlení z nuly na stovku činí u dvoulitrového TT 2.0 TDI 6,7 sekundy. Nejvyšší maximální rychlost činí 234 km/h, přičemž otevřená verze ve sprintu na stovku ztrácí tři desetiny sekundy a 4 km/h na maximálce.

Pokud vás nová dvoulitrová Audi TT zaujala, rovnou si ji můžete objednat. Výrobce prozradil ceník, který na domácím trhu v Německu začíná na 41 250 eur. Otevřený roadster je o 2400 eur dražší, přičemž první vyrobené exempláře dorazí ke svým majitelům v lednu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy