Nová Fiesta ST opravdu přijde. Víme s jakým výkonem

Nový Ford Fiesta ve sportovní edici ST | foto: X-Tomi design

S uvedením nové Fiesty přišla zcela nabídka motorů, přičemž pod kapotou prozatimní nejsilnější Fiesty nepořídíte nic jiného než tříválec. Otázkou proto je, co se stane v případě příchodu ostré verze ST, potažmo RS.

Právě lehce přiostřená Fiesta ST se má podle posledních zpráv dočkat 1,6litrového přeplňovaného benzinového čtyřválce. U něj čekejme výkon 200 koní, což by mělo s novou a mnohem lehčí Fiestou slušně hýbat. Akcelerace z nuly na stovku se má stát skutečností během šesti a půl sekundy, o maximálce ale nepadlo jediné slovo.

Psali jsme: Nová Fiesta je tady! Co vše nabídne? Víme o ní vše

A jak vlastně víme, že Ford hodlá postavit novou Fiestu ve verzi ST? S novinkou přišel sám vývojový šéf modelů Ford ST a RS, pan  Tyrone Johnson. Ten v zahraničním rozhovoru pro britský Autocar řekl, že již příští rok se dočkáme premiéry nového "estéčka".

Dobrou zprávou je také fakt, že do sportovna laděný malý Ford přijde v třídveřovém, ale i v pětidveřovém provedení. Po designové stránce se více přiblíží většímu Focusu RS. S tím souvisí otázka, zda se časem Ford rozhodne uvést zběsilou Fiestu RS.Ta totiž měla dostat v nové generaci čtyřkolku a výkon kolem 250 koní.

Sen mnohých fanoušků Fordu ovšem rychle krotí viceprezident vývoje modelů Ford, pan Joe Bakaj. Podle něj je vše o penězích a prioritách. Navíc, větší Focus RS hrál v době vývoje větší důležitost a vlastně jí hraje dodnes. Menší Fiesta RS tak může být realitou, nikoliv však za rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy