U BMW plánují expanzi superrychlých SUV s logem M. První na řadě je...

BMW X5 od G-Power | foto: G-POWER

BMW má v současné době hned několik sportovních verzí svých klasických modelů s logem M. Vše se ovšem změní v příštích několika letech, alespoň podle viceprezidenta prodeje a marketingu.

Ten prozradil, že do několika let máme čekat velký nárůst sportovních vozidel typu SUV s písmenkem M v názvu. Stalo se tak pár dní poté, co ta samá automobilka prozradila, že si nechala registrovat slavné označení ostrých modelů CS.

Jako první na řadě má být zcela nové BMW X3 M. To bylo již několikrát spatřeno v "maskovacím obleku" na slavném Nürburgringu, přičemž uvedení do prodeje je v plánu na konci příštího roku. S velkou pravděpodobností pak o další půl rok později přijde o něco dravěji vypadající X4 M.  

Podle zástupců značky můžeme takřka na sto procent čekat ostrou verzi nového modelu X2. Dost možná se stane i to, že Mkovou plaketu dostane nejmenší z rodu X, kterým je model X1. At už to tedy bude jakkoliv, například divize Mercedes-AMG by se měla připravit na to, že jí bavorák půjde po krku.

Za zmínku ovšem stojí fakt, že edice s písmenem M v názvu se nebude nacházet v každé modelové řadě. Čtení mezi řádky tedy prozradí, že rodinně zaměřené BMW 2 Active Tourer a jeho větší sedmimístný bratr Gran Tourer nebude mít plnohodnotnou sportovní verzi. Tu do jisté míry nahradí balíček M Sport, jenž vizáž rodinného bavoráku zkrášlí podobným způsobem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy