Honda získala dvě ocenění v anketě Women’s World Car of the Year

Desátá generace Hondy Civic pořádně přiostřila a má i litrový tříválec. | foto: Auto Express

Značka Honda podle poslední ankety velice hodně učarovala řidičkám. V anketě Women’s World Car of the Year si totiž odnesla vítězství hned ve dvou kategoriích.

Celosvětová automobilistická anketa se konala již posedmé a je vlastně jediná svého druhu. O výsledku zde totiž rozhodují výhradně automobilistické novinářky. A jak to vše dopadlo? Vůz Honda Civic byl vyhlášen vítězem v kategorii „rodinný vůz“, zatímco model Jazz získal ocenění jako „nejekonomičtější vůz“. Japonská značka Honda tak jako jediná zvítězila ve více kategoriích.

Hlasování o vítězi ankety Women’s Car of the Year má přísná pravidla. Každá členka globální poroty zde v rámci účasti předkládá své osobní nominace. Do letošní ankety se přihlásilo 17 porotkyň ze 14 různých zemí Následně je z nominovaných vozů (kterých bylo ve výsledku 294) proveden užší výběr na počet 32, a to v šesti různých kategoriích. Automobilistické novinářky pak volí v tajné volbě.

Sandra Hughes, ředitelka marketingu a správy automobilových produktů společnosti Honda Motor Europe, pak k celé anketě uvedla: „Úspěch v těchto dvou kategoriích ankety Women’s World Car of the Year ukazuje, že automobily Honda splňují očekávání žen na celém světě. Zvláště nás těší podpora desáté generace modelu Civic, která je důležitým předpokladem pro uvedení nového hatchbacku na světové trhy".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy