Opel pomaličku odkrývá své nové SUV. Tiguan a nový Yeti jsou v ohrožení

Opel Grandland X (2017) | foto: RM Design

Německá automobilka Opel hodlá příští rok uvést na evropské trhy kompaktní SUV se jménem Grandland X. Konkurentem mu budou Volkswagen Tiguan nebo příští generace Škody Yeti a tak nastává otázka, jak moc dobrý tenhle Opel vlastně bude?

Větší Škoda Kodiaq je totiž sedmimístná, což Grandland X zatím není. Opel si dával s prozrazením jména novinky celkem na čas a dost s ním dělal tajnosti. Po jeho zveřejnění prozradil, že vůz nabídne výborný výhled z kabiny do všech stran, snadné nastupování i vystupování a posádka nebude trpět nedostatkem místa.

Zatím se přesně neví, jak bude Grandland X vypadat. Opel totiž nezveřejnil nic jiného, než pohled z vrchu. Díky tomu zde přikládáme snímek od designéra RM Design, jenž zkusil načrtnou reálnou vizáž. Do roku 2020 chce přitom Opel uvést hned 29 nových modelů, mezi nimiž má být i sourozenec Grandlandu X.

Ten ponese označení Crossland X a zařadí se vedle současného crossoveru Mokka X. Oproti ní ale bude patřičně větší a v terénu zvládne mnohem více. Otázkou je, kdo z výše uvedené dvojice přijde dřív. Zatím to totiž vypadá, že první na řadě bude Crossland X.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy