Kia pečlivě testuje nový Ceed. Víme, kdy si ho budete moci koupit

Kia Cee´d 1,0 T-GDI (88kW) | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Jihokorejský uchazeč o narušení prodejů německé stálice se jménem Volkswagen Golf má přijít v nové generaci již za rok. Co vše nový Ceed nabídne a jak moc společný je s Hyundaiem i30?

Kia se totiž rozhodla, že bude sdílet platformu s novým i30, takže bystrý pozorovatel korejských modelů v maskovací folii rozpozná, že nová Kia Ceed se podělí o své okenní linie právě s tímhle Hyundaiem.

Nejnovější pořízené snímky najdete zde. Na nich je jasně vidět, jak moc velký vztah je mezi modely i30 a Ceed. Oba hatchbacky mají sdílet  motory, bezpečnostní systémy, technologie a mnoho dalších komponent. Vlastně až na lehce odlišní interiér a vzhled zde tedy máme skoto totožné dvojče.

Právě design je tím, čím Kia odliší svůj model od veškeré konkurence. Chybět nesmí "tygří nos" a také LED světla pro denní svícení v předních světlometech. Ty možná nabídnou bi-xenonovu techniku, s full ledkami se zatím dle zdrojů nepočítá.

A kde že vlastně byla zamaskovaná Kia přistižena? Stalo se tak v blízkosti jejich evropského technického vývojového centra, které se nachází v Německu. Na rozdíl od jiných prototypů, tento model neobdržel zakrytí log na nábojích kol, což znamená, že auto není zas tak "tajné".

Kia již dříve prohlašovala, že další generaci Ceedu odhalí v roce 2017 naautosalonu ve Frankfurtu. Do prodeje by měl vstoupit následně začátkem roku 2018, kdy by mělo proběhnout evropské uvedení na trh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy