Volkswagen přestal vyrábět stylovku a nikomu o tom neřekl. Bude její nástupce?

Volkswagen CC (2018) | foto: RM Design

Víte o tom, že německý Volkswagen přestal minulý týden vyrábět populární sexy dravé čtyřdvéřové kupé CC? To tady bylo s námi devět let a s koncem jeho výroby se pojí jedna velká otázka.

Ačkoliv se během devíti let představil jeden velký facelift, ani tak se auto nemohlo udržet v nabídce do nekonečna. Místo toho se šušká o tom, že ve vývoji je nová generace, jenže ta může být ohrožena vlivem škrtů s neplánovanou aférou ohledně kauzy Dieselgate.

Výrobce pak obecně nechtěl nikterak komentovat ukončení výroby CC a také zarytě mlčí o tom, zda se chystá jeho nástupce. Jelikož jsme ale jedni z mála, kdo sledují všechny trendy v oblasti testovaných prototypů, můžete z našich stránek vědět, že nástupce bude.

Předchozí zprávy totiž naznačují, že zcela nový CC dostane karoserii typu fastback. Ve výsledku se pak bude jednat o konkurenta pro BMW řady 4 Gran Coupé. Nový Volkswagen CC pak dostane zadní výklopné dveře, díky nimž dá majitel do kufru i rozměrnější předměty. Samozřejmostí je použití platformy MQB, s čím souvisí i nabídka motorů.

Počítat tak lze s motorem 2.0 BiTDI s výkonem 240 koňských sil, stejně tak s jednotkou benzinového dvoulitru s výkonem 280 koní. Na trhu v USA pak bude možnost zakoupit šestiválec, který dostal také nedávno představený Atlas. V konečné fázi se pak může stát to, že nový CC se stane vlajkovou lodí značky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy