Jedničkové BMW v sedanu? Čína ho dostane, ale co Evropa?

BMW uvedlo v Číně řadu 1 s karosérií sedan, pravděpodobně má pohon předních kol. | foto: BMW

V Číně se představilo BMW řady 1, jenž si bere za cíl oslovit mladou čínskou generaci. Na autosalonu v Guangzhou se proto ukázalo provedení sedan.

Když se podíváme na tvář novinky, můžeme si všimnout, že celou řadu prvků sdílí s dvoudveřovým modelem dvojkové řady. Zkrátka a jednoduše zde máme menší dvojku, která je ale nabita výbavou a je určena pro mladší klientelu, tudíž mladé páry, co si chtějí užívat života. A konkurenti? V prodejích bude chtít nové BMW ohrozit například Audi A3 nebo Volvo S40.

Především výbava je to, na co by měla většina zákazníků slyšet. Možná i proto najdeme v kabině 8,8palcový centrální LED displej, který využívá systém BMW iDrive. Řidiči pomáhá také barevný heads-up displej, promítající informace na čelním okně. Prvky jako je šest airbagů, navigace nebo dvouzónová klimatizace jsou samozřejmostí.

Jedničkový sedan vyjede na platformě UKL a Čínaně mohou počítat se širokou nabídkou pohonných jednotek. Všechny motory dostanou v základu šestistupňovou manuální převodovku, za příplatek půjde dokoupit osmistupňový automat.

Základní částka přitom startuje na v přepočtu 660 tisících. I zde ale nebude nouzi o různé příplatky. A Evropa? Ta se nového přírůstku do řady jedna zřejmě nedočká.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy