Omlazený Leon Cupra ST dostane novou vychytávku. Dojde ke zvýšení výkonu?

Seat Leon Cupra 290 (2016) | foto: Roman Havlín

Španělská automobilka Seat již definitivně potvrdila, že hodlá příští rok vypustit na silnice omlazený Leon Cupra. Novinka přitom nabídne víc než jen kosmetické změny.

Španělský blog Decoches zveřejnil pár snímků nové verze, ovšem ve výsledku se Leon po faceliftu zas až tak moc lišit nebude. Mnohem důležitější informací je to, že vůz se za příplatek dočká instalace systému pohonu všech kol se spojkou Haldex 5. generace.

Ano, tušíte správně, v lepší verzí a za tučnější příplatek se z Leonu Cupra stane čtyřkolka, ačkoliv jen v rodinné verzi ST. Obecně má verze Cupra nabídnout výkon 300 koňských sil, takže je otázkou, zda nedojde na označení Cupra 300. Ve výsledku tady máme budoucího konkurenta dražšího a trochu více prestižnějšího Golfu R Variant.

Leon Cupra pro rok 2017 dostane do nabídky také adaptivní tlumiče, lehce přeladěnou automatickou převodovku DSG a podle dalšího zdroje, kterým je britský Auto Express, se opravdu dočkáme výkonu s třemi stovkami koní. Pokud se to opravdu stane, pak je dost jisté, že nadcházející Ateca Cupra bude mít také 300 koňských sil. Leon je jejím základem a tak nic nebrání instalaci stejného motoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy