Subaru připravuje obrovské SUV. Zastíní Audi, Cadillac i Volvo

Subaru Viziv-7 je předobrazem budoucího velkého SUV. | foto: Subaru

Segment velkých SUV Subaru naposledy okusilo s modelem Tribeca, jeho úspěch ale příliš oslnivý nebyl. Připravovaný pokračovatel by na to mohl být o mnoho lépe už jen proto, že japonský design ušel za několik posledních let významnou cestu. Možnou podobu vozu naznačuje koncept Viziv-7 a žádný drobeček to tedy není.

Jméno Viziv, znamenající zkratku pro Vision for Innovation, v překladu vize pro inovaci, není na poli automobilů novinkou. Poprvé se objevilo již před třemi lety v Ženevě, naposledy pak loni v Tokiu, při premiéře malého crossoveru s logem Subaru. Teď s tímto označením přijíždí auto z úplně jiné části segmentu SUV a i když to z fotek nemusí vypadat, Vizivu-7 je pořádný kus. Na délku má 5199 milimetrů, což je více než u Audi Q7, Cadillacu Escalade nebo Volva XC90. K zahození není ani rozvor o hodnotě 2990 milimetrů, i kvůli němu se totiž dovnitř vejdou pohodlně tři řady sedadel. Šířka konceptu je 2029 milimetrů a výška 1829 milimetrů.

Vnější vzhled je evolucí tvarů, jaké známe nejen z posledních konceptů značky, ale i nové Imprezy, Legacy nebo Outbacku. Přední části tak dominuje maska chladiče s decentní podsvětlenou modrou linkou, ta protíná také ostře řezaná přední světla. Jak se na správný terénní vůz patří, spodní část karosérie je obložena ochranným plastem a blatníky, vyplněné 21palcovými koly, mají téměř hranaté tvarování. Zadní část není svým tvarem nepodobná soudobému Foersteru, na rozdíl od něj má ale propojená světla a atypicky tvarovaný nárazník s mlhovkami, jejichž tvar rámečku kopíruje stejná světla v přední části. Celek dotváří decentní střešní spoiler a ližiny, klasická zrcátka mohou napovědět něco o tom, že sériová výroba není v až tak vzdálené budoucnosti.

A skutečně, Subaru v tiskové zprávě uvádí, že sériová podoba tohoto konceptu se na trh v Severní Americe dostane na začátku roku 2018, to znamená, že premiéru vozu spatříme pravděpodobně příští rok. Spekulace magazínu Car & Driver hovoří, že ponese jméno Ascent a pod kapotu dostane nejen přeplňovaný benzínový čtyřválec, ale také atmosférický 3.6litrový šestiválec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy