Škoda Superb nejspíše přijde ve verzi Coupe! Víme první podrobnosti

Škoda Superb (2015) 2.0 TDI 4x4 DSG | foto: Roman Havlín

Pamatujete si na rok 2002 a Ženevský autosalon, kde se tenkrát objevila červená Škoda Tudor? Tehdy hodně povedené sexy kupé na bázi první generace Superbu zaujalo snad všechny návštěvníky a nebýt zákazu z vedení koncernu VW, na silnicích bychom tuhle krásku potkávali.

Jenže včera se objevila zpráva, že Škoda Auto začíná přemýšlet o sériové produkci Superbu Coupe! To znamená, že dost možná se dočkáme vlastně náhradníka za původní Tudor, který se na běžné silnice nikdy nepodíval. Nejnovější spekulace ohledně budoucích modelů značky Škoda říkají, že se chystá kupé se čtyřmi dveřm, jenž by bylo založené na platformě modelu Superb.

Ve výsledku by se tak jednalo vlastně o čtyřdvéřové auto, přičemž Tudor z roku 2002 měl dveře jen dvě. I tak by ale bylo zajímavé sledovat, jak by si česká stylovka vedla ve společnosti mateřského Volkswagenu. Superb Coupe by mohl vyjet na prodloužené verzi platformy MQB a velkou jistotou by byl o dost dravější design a lepší provedení interiéru.

Jak někteří již tuší, jednalo by se o nadřadu Superbu, s čím je spojena i cenovka. Kromě toho, že vzadu by se díky zkosené střeše neposadil nikdo vyšší jak 175 cm, tak cena vozu by startovala minimálně na 750 tisících. Škoda by přitom dala na výběr jednodílnou třímístnou zadní lavici nebo stylovější uspořádání se dvojicí nezávislých křesel.

V této ceně by však byla obsažena lepší výbava, silnější motorizace (s úplným základem by se Coupe neprodávalo) a o "příplatku" za dravější vzhled nemluvě. Vzadu by se mohla objevit klasická trojlavice, ovšem vedení značky uvažuje nad tím, že by se zde mohla objevit za menší příplatek dvojice samostatných sedadel.

zdroj: AutoEvolution

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy