Mrkněte se na otevřený Golf VII Cabrio. Je to vážně krasavec

Volkswagen Golf VII Cabrio | foto: X-Tomi design

Volkswagen sotva před pár dny představil omlazený sedmičkový Golf a společně s tím se na svět dostala první zdařilá ilustrace otevřené verze Cabrio.

Současná poslední generace Golfu Cabrio však vlastně vycházela z pětkové řady, což je v dnešní době již zastaralý model. Představena byla již v roce 2011 a proto je na čase, aby se VW uchýlil k něčemu novému. Proto by nebylo od věci, aby pustil do světa jeho zcela novou generaci.

A jak by vlastně mohl takový automobil vypadat? O to se postaral slavný designér X-Tom design. Ten si pohrál se snímkem faceliftované verze, postavil jí na příjemné pozadí a autu decentně odebral střechu. Bílý lak, hezká litá kola a optický sportovní paket dodávají tomuhle kabriu ten správný šmrnc.

Psali jsme: Nový Golf se opět stal jedničkou ve třídě. Facelift změnil vše

Jak jsme již psali, nový Golf dostal ve verzi GTI výkon 245 koní, takže by nebylo vůbec špatné, aby se VW rozhodl tenhle motor do kabrioletu dostat. Zcela nový Golf Cabrio by byl také jedním z nejvíce technologicky vyspělých vozidel bez střechy na trhu. Konkurovat by mohl i některým otevřeným Audinám.

Jenže díky kauze Dieselgate a razantím úsporám to zatím moc dobře nevypadá po stránce sériové výroby. Musíme si tak počkat, s čím vším VW vyrukuje a zda se opravdu dočkáme nástupce již zastaralého pětkového Golfu bez střechy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy