Nástupce Alfy Romeo 166 je v ohrožení. Víme detaily

Alfa Romeo Giorgio Quadrifoglio | foto: Theophilus Chin

Čím více se blíží následující rok 2017, tím více je probírán nástupce populárního velkého sedanu Alfa Romeo 166. Nově se ale objevily zprávy, že se jej také nemusíme nikdy dočkat.

Nástupce italského konkurenta pro pětkové BMW nebo éčkový Mercedes-Benz by se měl veřejnosti poprvé ukázat přesně za rok, jenže zatím italská automobilka ani netestovala žádné prototypy, což je trošku zvláštní. Pokud špionážní fotografové vykonávají svou práci na jedničku, pak to vypadá, že Alfa Romeo zřejmě změnila plán.

Nový model by byl konkurentem například také pro Audi A6, Lexus GS, přičemž velký sedan by nesl jméno Giorgio. Velikostí by nikterak neměl strádat vůči Němcům a nejen jim. Předchozí výroky představitelů Alfy Romeo ovšem odhalily, že platforma, na níž by měla nová Alfa stát, podporuje elektrifikaci.

To znamená, že novinka by mohla přijít také ve verzi hybrid, nebo pak také jako čistě elektrická verze. Právě tohle je jeden ze směrů, kterým by se Alfa Romeo mohla v následujících letech ubírat. V současné době se ovšem italská značka zaměřuje ukončení vývoje jejich prvního SUV s názvem Stelvio.

Jenže právě s tím souvisí onen fakt, proč bychom se nemuseli dočkat soupeře A6 anebo pětky od BMW. Segment velkých sedanů je totiž do značné míry již přesycen, a to nejen Němci. Konkurence je zkrátka velká a sázka na SUV je jistější volbou. Nakonec si tedy budeme muset počkat do příštího roku, zda Giorgio přijde, či nikoliv.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy