Chcete vědět, jak bude vypadat Škoda Kodiaq Coupe? My to víme

Škoda Kodiaq Coupe Concept | foto: Theophilus Chin

Škoda Kodiaq je již všem známou novinkou a prakticky již dnes o ní víme všechny potřebné informace. Časem má dorazit i luxusní provedení Laurin & Klement anebo verze Coupe.

Druhá zmíněná však bude podle posledních zpráv dostupná i v ČR. Jeho druhé karosářské provedení kupé však bude určeno především pro Čínu. Tam má konkurovat již zavedenému hráči v podobě BMW X4. A jelikož spekulace ohledně podoby další varianty Kodiaqa nabírají na obrátkách, máme tady zatím její nejdokonalejší ztvárnění.

Má ho na svědomí slavný designér Theophilus Chin a jde tady o pohled z boku. Právě ten ukazuje, jak moc odlišný vlastně Kodiaq Coupe může být. Zcela jistě se zachová aktuální podoba přídě, naopak střecha dostane upravenou zadní linii, což obnáší drobné retuše zadních světel a lehké zmenšení objemu zavazadelníku.

A by tuhle krásku mohlo vlastně pohánět? Musíme si připomenout, že standardní verze vozu nabídne pět motorů – tři zážehové TSI a dva vznětové TDI. A jelikož se jedná o "sportovnější" verzi, lze počítat s výkonnějšími jednotkami, tedy například naftovým dvoulitrem o výkonu 190 koní. Z benzinové nabídky přichází v úvahu dvoulitr TSI o výkonu 220 koní. Ten zatím nenajdeme ani u standardního Kodiaqa, ovšem u verze Coupe by se tak stát mohlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy