Nová Micra nejspíše přijde ve verzi Nismo. Co máme od ní čekat?

Nissan Micra Nismo (2017) | foto: X-Tomi design

Zcela nový Nissan Micra je nyní větší než kdykoli předtím a krom toho je i mnohem drsnější. Společně s tím ale kde kdo uvažuje, jak by to asi vypadalo, kdyby Nissan uvedl ostrou verzi Nismo.

Právě o té přemýšlel slavný designér X-Tomi Design a výsledek? Ten vidíte na titulní fotce. Japonský "bratranec" Renaultu Clio RS by totiž mohl dostat stejnou techniku a také motor. Naděje na produkci malé japonské rakety na kolech zvyšuje fakt, že značka má veškerou techniku k tomu, aby Micru Nismo postavila.

Nissan prodává Micru v Japonsku pod názvem March a právě ten byl již několikrát ve své vlasti uveden i ve verzi Nismo. Co na tom, že neměl o nic výkonnější motor a sportovnéí změny se ukázaly jen v oblasti karoserie a interiéru. Ten dostal nový rychloměr, sportovní volant a červené akcenty.

Nová Micra Nismo by v případě produkce byla slušným konkurentem pro zavedené evropské hráče, kterými jsou Ford Fiesta ST anebo Volkswagen Polo GTI. Nejmenší Nismo v nabídce dostalo turbem dopovaný 1,6litrový benzínový motor z modelu Juke Nismo RS. O výsledném výkonu se ale vedou spekulace.

Nissan Micra Nismo by se mohl stát skvěle vypadajícím a jezdícím supermini, takže vlastně ani moc dobře nevíme, na co by měla japonská automobilka čekat. Má vše co potřebuje pro její stvoření, a tak jedinou otázkou zůstává, kdy se téhle verze dočkáme. Některé odhady říkají, že by se její produkce mohla spustit v polovině roku 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy