Jeep Renegade má vážný problém s brzdami, který z něj dělá motorku

Jeep Renegade má problém s brzdami | foto: youtube.com

Když přišla americká automobilka Jeep s modelem Renegade, asi málokdo tušil, na co se po pár měsících od premiéry přijde. Vůz má totiž problém s brzdami, přičemž výsledkem je, že auto se může v extrému postavit na přední kola.

Jeep aktuálně řeší problém, se kterým jsme se ještě nesetkali. V případě ostrého brzdného manévru totiž dochází nejen ke ztrátě stability... Dalším problémem je totiž situace, kdy auto zcela ztratí kontakt s vozovkou na zadní nápravě.

Přijde vám to jako nesmysl? Bohužel tomu tak opravdu je, o čemž svědčí přiložené video. To ukazuje, jak červený Renegade při ostrém zabrždění naprosto odlehčí zadní nápravu do té míry, že výsledný pohled nemá daleko k ostře decelerujícímu motocyklu. Chvíli auto dokonce jede po předních kolech, což je přímo děsivé.

Trošku s podivem se díváme na fakt, že první případ odlehčení zádě přišel už před rokem. Po následném probrání celé situace s vedením Jeepu bylo tehdy testovacímu jezdci oznámeno, že jde o poruchu konkrétního kusu. Jenže jak to tak vypadá, automobilka musela lhát, protože selhání hydrauliky brzd se znovu objevil letos v září.

O celém problému svědčí test italského magazínu HDMotori, kde se po prudkém sešlápnutí brzdového pedálu opět postavila záď Renegadu do vzduchu, což způsobilo nepěkné překvapení tamním redaktorům. Jeep navíc k celé věci nevydal žádné stanovisko, a tak se čeká, co vlastně bude následovat. Vše se navíc odehrává u kusů určených pro Evropu, kdežto v USA zatím není registrován jediný problém.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy