Chystané BMW M8 dostane dvanáctiválec. Výkonem dorovná současný vrchol nabídky

Pravděpodobná vizáž nového BMW řady 8 | foto: BMW

Už dávno se ví, že BMW již několil let vyvíjí nástupce legendární osmičkové řady. Tu jsme mohli vídat v 90. letech a její nová generace přijde v naprosto novém kabátě.

Představení německé novinky proběhne do roku 2020 a nejnovější zprávy prozradily, co vlastně čekat od nejvýkonější verze s logem M. Budoucí BMW M8 totiž dostane to nejlepší, co může aktuálně BMW nabídnout. Alespoň tohle říká zdroj, který vše prozradil kolegům z britského časopisu Autocar.

Pod kapotou se má totiž objevit benzinový dvanáctiválec z vlajkového modelu M760i. Ten nabízí objem 6,6 litru a mamutí výkon 610 koní. Pro méně náročné uživatele pak bude v nabídce dostupný i benzinový osmiválec. S jeho vývojem měl údajně pomáhat britský koncern Jaguar-Land Rover.

Otázka zůstává nad tím, která náprava bude vlastně u verze M poháněna. Současné zprávy uvádí přítomnost pohonu všech kol za pomoci systému xDrive. To může významně navýšit hmotnost u už tak velkého a těžkého kupé pro čtyři osoby. Dříve představený koncept Gran Lusso Coupé byl sám o sobě obrem a dá se čekat, že o moc menší nebude jeho sériová verze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy