"Bude vypadat překrásně." Velkolepou novinku chystá Henrik Fisker

Hnerik Fisker chystá velkolepého nástupce své Karmy | foto: Fisker

Jméno dánského designera Henrika Fiskera bylo v minulosti spojováno zejména s jeho automobilkou a velkolepým hybridem Karma. Po krachu automobilka Fisker pokračuje život Karmy dále jako samostatné automobilky s čínským vedením. Po tomto nezdaru se ovšem Fisker nevzdává a přichází se svou novou společností a již brzy i s novým nástupcem Karmy.

Krom hybridní Karmy nalezneme podpis designera pod vozy jako je Aston Martin V8 Vantage nebo Aston Martin DB9. A právě designerské prvky Karmy a dvou zmíněných vozů z dílny Aston Martinu můžeme očekávat i na exteriéru Fiskerovi chystané novinky. O tom nám lecos napovídá i odhalená skica.

 

Dokáže opravdu Fiskerova chystaná novinka změnit rozložení sil na trhu elektromobilů? | foto: Fisker

Ta nám nabízí pohled na sportovní kupé s výraznými, svaly evokující, boky. Právě tyto linie, zejména v zadních partiích vozu přímo vybízí ke srovnání s britským Aston Martinem. Ten se o Fiskerovy výtvory velice zajímá i v současnosti. Stačí si vzpomenout na nedávnou aféru, kdy britská automobilka z Gaydonu zaslala  Fiskorovi výhružný dopis, týkající se sporného designu vozu Thunderbolt GT, který byl poměrně nápadně podobný vozu Aston Martin Vanquish.

Fisker sám o chystané novince prozatím zarytě mlčí a jedinými technickými informacemi, které vypustil do světě jsou ty, že se má jednat o elektromobil schopný ujet na jedno nabití téměř 650 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy