Ford oživí legendární offroad. Může za to Donald Trump?

Možná podoba příští generace Ford Bronco | foto: facebook

S překvapivou zprávou přišla automobilka Ford. Díky hádce s kandidátem na amerického prezidenta Donaldem Trumpem, se totiž výrobce prořekl, že hodlá vyrábět nové Bronco.

Za vše může reakce Trumpa, který si postěžoval, že Ford přesouvá výrobu z USA do Mexika. Právě tam se mají v budoucnu produkovat modely Focus a C-Max, což má za následek snížení pracovní síly v USA. Ke všemu se vyjádřil Bill Ford, výkonný ředitel Fordu. Ten řekl, že Ford je po krizi schopen znovu začít najímat nové zaměstnance v USA.

K problému s pracovními místy se vyjádřil i Bill Johnson, což je pro změnu šéf Mezinárodní unie pracovníků pro automobilový, letecký a zemědělský průmysl. Ten řekl, že nerad vidí fakt, že se výroba aut přesouvá do Mexika, ale modely Ranger a Bronco zabezpečí budoucnost všech zaměstnanců v závodu v Michiganu.

Právě touto větou se odstartovala mánie okolo nové generace slavného offroadu. Středně velké SUV tu navíc bylo s námi po dobu pěti generací, a to v letech 1966 do 1996. Plánovaná šestá generace tak vstoupí do výroby někdy v letech 2018 až 2019. Od roku 1996 přitom bylo odhaleno již několik konceptů nového Bronca, jenže až doposud se Ford vyhýbal jeho opětovné výrobě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy